|
||||||||||
Zapiekanki ze szpinakiem
Krótki opis potrawyporcja zdrowiaPotrzebne składniki• świeży szpinak - 25 dag• cebula - 1 szt. • czosnek - 1 • olej - 1 łyżka(i) • sok z cytryny - 2 łyżeczka(i) • sól,pieprz • bagietka - 4 kromki • gouda - 4plastry puszka(i) • nasiona pinni - 2 łyżka(i) • masło ziołowe - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Szpinak dokładnie umyć i przebrać.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.W garnku zagrzać olej i zeszklić na nim cebule i czosnek.Dodać szpinak i mieszając od czasu do czasu poddusić.Doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.Bagietkę posmarować masłem ziołowym,odsączony szpinak położyć na niej.plasterki sera położyć na szpinaku i posypać nasionami pinii i zapiekać w piekarniku nagrzanym 225stopni przez około 10 minut.Jeść z gorącą herbatą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|