|
||||||||||
Sos korniszonowy
Krótki opis potrawyPodawać do kaszy lub ziemniaków.Potrzebne składniki• 40 g smalcu lub margaryny• 80 g cebuli • 40 g mąki pszennej • 1 kostka rosołu z drobiu • 2 szklanki wywaru z warzyw • 4-5 korniszonów • sól,cukier,pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę drobno posiekaną podsmażyć w tłuszczu, dodać mąkę i razem lekko zrumienić. Dodać zimny wywar kostkę rosołową, podgotować, przetrzeć przez sito. Dodać do sosu drobno posiekane korniszony, przyprawić do smaku
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|