|
||||||||||
OMLET Z BEKONEM I PIECZARKAMI
Krótki opis potrawyBardzo prostePotrzebne składniki• jajka - 8 szt.• pieczarki - 200 g • masło - 2 łyżka(i) • bekon - 6 kawałków • mleko - 2 łyżka(i) • musztarda - 1 łyżka(i) • pietruszka - 2 łyżka(i) • cebula - 1 szt. • czosnek - 1 • żółty ser starty - 80 g Etapy przyrządzania1
Na patelni rozgrzać masło – 1 łyżkę. Podsmażyć pieczarki, cebulę i pokrojony czosnek. Pod koniec wrzucić pietruszkę, musztardę, sól, pieprz.
Dokładnie wymieszać trzepaczką mleko, jajka i ser. Jajka wlać na patelnie i smażyć z obydwu stron.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|