|
||||||||||
Bigos hultajski
Krótki opis potrawyPyszność, która zachwyca wszystkich moich gości ;)Potrzebne składniki• kapusta kiszona - 1 kg• cebula - 1 szt. • smalec - 6 dag • mąka - 1 łyżka(i) • masło - 1 łyżka(i) • rosół esencjonalny - 3 szkl. • słonina - 15 dag • gotowana wołowina - 60 dag • lisetk laurowy - 1 szt. • ziarenka pieprzu • ziele angielskie • czerwone wino - 0,5 szkl. • pieprz,sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
w rondlu stopic smalec, dodać posiekaną kiszoną kapuste, listek, ziele angielskie i pieprz, zalać rosołem, gotować.Gdy kapusta będzie na wpół miękka, dodać pokrojoną w kostkę słoninę i mięso wołowe, gotować często mieszając.Pod koniec kapustę zagęścić zasmażką z masła i mąki, doprawić solą, pieprzem, wlać wino.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|