|
||||||||||
Frykadele z polędwicy
Krótki opis potrawyFrykadele z polędwicyPotrzebne składniki• polędwicy wołowej - 25 dag• polędwicy wieprzowej - 25 dag • tartej bułki - 10 dag • cebula - 1 szt. • jajko - 1 szt. • margaryna lub olej do smażenia - 1 szt. • sól, pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Obie polędwice z cebulą mielimy w maszynce, dodajemy tartą bułkę, jajko, sól, pieprz i kilka łyżek zimnej wody. Masę dobrze wyrabiamy rękoma. Tłuszcz rozgrzewamy mocno na patelni, masę kładziemy łyżką, formujemy grube placki; smażymy je na rumiano z obu stron. Podajemy wprost z patelni z frytkami lub purée ziemniaczanym oraz zieloną sałatą lub innymi surówkami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|