|
||||||||||
Zapiekanka z ziemniakow ze szpinakiem
Krótki opis potrawyPodajemy z surowka z pomidorow.Potrzebne składniki• 8 ziemniakow• 40 dag oczyszczonego i przebranego szpinaku • 2 cebule • pol szklanki jogurtu naturalnego • lyzka oleju • 2 zabki czosnku • lyzka posiekanego koperku • mielona galka muszkatolowa • sól , pieprz Etapy przyrządzania1
Myjemy i gotujemy w mundurkach ziemniaki. Odcedzamy je i zalewamy zimna woda, po kilku minutach odsaczamy , obieramy i kroimy w plastry. Plukamy szpinak i odsaczamy. Cebule siekamy. Rozgrzewamy na patelni łyżeczke oleju i szklimy na niej cebule razem ze zmiazdzonym czosnkiem. Wkladamy szpinak, dusimy. Przyprawiamy do smaku. Forme do tart smarujemy pozostalym olejem, ukladamy na dnie czesc szpinaku, na nim ziemniaki i reszte szpianku. Doprawiamy sola i galka muszkatolowa jogurt i polewamy nim zapiekanke. Wstawiamy na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika. Posypujemy koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|