|
||||||||||
Sos tatarski
Krótki opis potrawypyszny dodatek do mięsPotrzebne składniki• majonez - 1 szkl.• śmietana - 2 łyżeczka(i) • ugotowane na twardo jajka - 2 szt. • chrzan - 1 łyżeczka(i) • korniszon - 1 szt. • marynowane grzybki - 2 szt. • kapary - 1 łyżeczka(i) • cebula - 1 szt. • sól,pieprz,cukier Etapy przyrządzania1
Majonez utrzeć ze śmietaną,przetartymi żółtkami i posiekanymi białkmi.Wymieszać z chrzanem,posiekanymi grzybkami,korniszonem,cebulą i kaparami.Przyprawić do smaku.
Jak podawać?do zimnych mięs i wędlin Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|