|
||||||||||
Jaja w sosie wiosennym
Krótki opis potrawyKolejna przystawka na Wielkanocny stółPotrzebne składniki• jaja - 5• surowe żółtka - 2 • musztarda - 2 łyżeczka(i) • gęsta śmietana - 3 łyżka(i) • jogurt naturalny - 2 łyżka(i) • nieduży surowy ogórek - 1 • rzodkiewki • szczypiorek • cukier, sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
2. Układamy na półmisku w zależności od naszej inwencji ;)
3. Surowe żółtka rozcieramy z musztardą i łyżką śmietany, a następnie rozprowadzamy resztą śmietany i doprawiamy jogurtem naturalnym.
4. Ogórek kroimy w drobną kostkę, rzodkieweczkę w cienkie plasterki, a szczypiorek drobniutko siekamy.
5. Mieszamy wszystkie składniki sosu, solimy do smaku i polewamy jajka.
6. Ozdabiamy ogórkiem w plasterkach i rzodkiewką, a szczypiorkiem lekko posypujemy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|